Skip to content

Η Ειδικός

Σας περιμένουμε στο φιλόξενο &
ζεστό χώρο του Bliss…

Δρ. Γιούλα Λάμπρου, Ph.D.

Εκπαιδευτική Ψυχολογία

MSc C. Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η Δρ. Γιούλα Λάμπρου έλαβε το Διδακτορικό της από το Temple University, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην εκπαιδευτική ψυχολογία με επίκεντρο τις ειδικές ανάγκες, την εκπαιδευτική πολιτική και την εκπαιδευτική ηγεσία. Συμμετέχει στον τομέα των ειδικών αναγκών σε διάφορους επαγγελματικούς ρόλους, τα τελευταία 20 χρόνια. Οι προπτυχιακές της σπουδές περιλάμβαναν το θέατρο και το δράμα ως τρόπο κατανόησης και διδασκαλίας της διαφορετικότητας και κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού τίτλου της προώθησε τις σπουδές της στον τομέα των δυσκολιών ανάγνωσης και γραφής.

Οι διεθνείς εργασιακές εμπειρίες της Δρ. Λάμπρου περιλαμβάνουν: ακαδημαϊκή διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων σε διάφορα πανεπιστήμια και κολέγια (όπως Temple University, La Salle University στις ΗΠΑ, Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών) στην εκπαιδευτική ψυχολογία, την ειδική εκπαίδευση, την ποιοτική έρευνα και τη γραφή ερευνητικών εργασιών, και στην επίβλεψη της γραφής των μεταπτυχιακών διατριβών.

Υπήρξε επικεφαλής/διευθύντρια του τμήματος υπηρεσιών υποστήριξης μαθητών (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) στο διακεκριμένο διεθνές σχολείο ICS του Λονδίνου. Πρόσφατα έγραψε την εκπαιδευτική πολιτική για τη διαπίστευση και αναγνώριση του ICS στον αυτισμό από το National Autistic Society -NAS του Λονδίνου. Ήταν επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος έρευνας για το Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα, και εκπαιδευτικός σύμβουλος παιδιών και γονέων τα τελευταία 10 χρόνια που είναι μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Ήταν υπεύθυνη τμήματος στο ACS για μαθητές με διαφορετικότητα και ειδικές μαθησιακές ανάγκες όλων των ηλικιών (δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου). Διδάσκει επίσης ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια σεμινάρια σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και επαγγελματίες, στο Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών. Εδώ και 5 χρόνια είναι ιδρυτικό μέλος και διευθύνων σύμβουλος του Learning and Wellness, ενός διεθνούς κέντρου ψυχολογικών και παιδαγωγικών υπηρεσιών στην Κηφισιά.

Είναι πιστοποιημένη από τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβάνιας στην εκπαίδευση παιδιών δημοτικής εκπαίδευσης (K-6), της ειδικής εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας (K-12) και ως ειδικός ανάγνωσης και γραφής από την πολιτεία της Πενσυλβάνιας.

Από το Σεπτέμβριο του 2020 είναι υποψήφια Μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική

Πρόσφατα, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή The Dot, όπου και μίλησε σχετικά με την υποστήριξη που μπορούν οι γονείς να προσφέρουν στα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ταυτόχρονα, έδωσε συνέντευξη και στο Downtown για το ίδιο θέμα. Τέλος, είναι στο Who is Who ως μια από τις Ελληνίδες Γυναίκες Ηγέτες για το 2021.

Είναι μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS) και της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (APA). Έζησε στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και εδώ και 10 χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Απολαμβάνει την ανάγνωση, τη γραφή, το ταξίδι, το τρέξιμο και την εκμάθηση νέων γλωσσών.

alexandra

Δρ. Αλεσσάνδρα Σαξ, Ed.D. , L.M.S.W.

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Κλινική Κοινωνική Λειτουργός
Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Ιδρυτικό Μέλος και Κλινική Διευθύντρια του L+W

Η Αλεσσάνδρα Σαξ είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας και Παιδικής Ανάπτυξης από το Hampshire College (ΗΠΑ). Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (Η.Π.Α.) με μεταπτυχιακό στην Κλινική Κοινωνική Εργασία με Παιδιά, Εφήβους και Ενήλικες και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Argosy. Έχει διδάξει Κλινική Συνέντευξη και Διαβούλευση, Παιδική Ψυχολογία, Παιγνιοθεραπεία, Παιδική Ψυχοπαθολογία, Ανάπτυξη Ζωής, Πολιτιστική Ψυχολογία, Ανώμαλη Ψυχολογία, Προηγμένη Ψυχοπαθολογία και Ομαδική & Μουσική Θεραπεία. Δουλεύει ιδιωτικά για πάνω από 25 χρόνια, συνεργάζεται με παιδιά/εφήβους και ενήλικες.

Από το 2006 έως το 2019, εργαζόταν στις Σχολές Αμερικάνικης Παροικίας (ACS-Athens), ως Σύμβουλος του Δημοτικού Σχολείου και αργότερα ως Σχολικός Ψυχολόγος, και επιπλέον, ήταν η συντονίστρια του Προγράμματος Ψυχολογίας στο Τμήμα Φοιτητικών Υποθέσεων. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ομότιμος κριτής για το International Journal for Elementary Education for Science PG, το American Journal of Applied Psychology και το International Journal of Progressive Education. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και κεφάλαια βιβλίων και παρουσιάζει τακτικά την κλινική εργασία και την έρευνά της σε διεθνή συνέδρια, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Στο Ελληνοαμερικανικό Πανεπιστήμιο η Δρ. Σαξ είναι Επίκουρος Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Τμήματος Ψυχολογίας και του Συμβουλευτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σας περιμένουμε στο Bliss Therapy Center, για να ξεκινήσουμε, μαζί, το…
ταξίδι σας προς την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη!