Skip to content

Οι Υπηρεσίες μας

Στο πλευρό του μαθητή, του γονέα & κάθε ενήλικα…

Ολοκληρωμένες Εκπαιδευτικές & Ψυχολογικές Υπηρεσίες

Θεραπεία

Η σωστή φροντίδα των συναισθηματικών και ψυχικών αναγκών των ατόμων μπορεί να επιφέρει τεράστιες αλλαγές στη ζωή τους. Ζούμε σε μια γρήγορη, γεμάτη άγχος κοινωνία, και η υποστήριξη των συναισθηματικών μας αναγκών για την επίτευξη προσωπικής αρμονίας είναι απαραίτητη. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα άτομα να επιτύχουν εσωτερική ισορροπία, αυτογνωσία και προσωπική ανάπτυξη, μέσω των παρακάτω υπηρεσιών:

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι η συνάντηση του θεραπευτή με τον πελάτη για την υποστήριξη του δεύτερου στην αντιμετώπιση δυσκολιών καθημερινότητας και βαθύτερων προβλημάτων. Ο θεραπευτής γίνεται συνοδοιπόρος του πελάτη στο ταξίδι της αυτογνωσίας και της επούλωσης!

Ζευγάρια

Η θεραπευτική αυτή συνεδρία αναφέρεται σε ζευγάρια που θέλουν, μαζί, να ανακαλύψουν και να καταλάβουν τις κοινές τους αλήθειες και να αντιμετωπίσουν οσαδήποτε προβλήματα έχουν στη σχέση τους.

Οικογένεια

Ο θεραπευτής καλωσορίζει ολόκληρη την οικογένεια, όταν αποφασιστεί από κοινού ότι χρειάζονται όλα τα μέλη βοήθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων αναφορικά με τις σχέσεις τους.

Παιγνιοθεραπεία

Η θεραπευτική συνεδρία με παιδιά διεξάγεται, πρωτίστως, μέσω του παιχνιδιού και της έκφρασης του παιδιού την ώρα του παιχνιδιού.

Online Συνεδρίες

Όλες οι θεραπευτικές συνεδρίες προσφέρονται και διαδικτυακά σε πελάτες εκτός Αθήνας και εξωτερικού που μας επέλεξαν για την υποστήριξή τους. Λόγω των τωρινών συνθηκών με την πανδημία, και οι πελάτες μας εντός Αθήνας επιλέγουν την online συνεδρία. Ακολουθούμε την ίδια δομή με τη δια ζώσης και για όσους δεν θέλουν 50 λεπτά, λόγω χρήσης οθόνης, μειώνουμε τη συνεδρία στα 40 λεπτά με χαμηλότερο κόστος.

Εκπαίδευση

Η διαδικασία της μάθησης είναι δια βίου και συνεχής. Το πάθος μας είναι να εμπνεύσουμε μια συνεχή αγάπη για τη μάθηση για όλα τα παιδιά και, ιδιαιτέρως, για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Στόχος μας είναι να τα βοηθήσουμε να φτάσουν στο μεγαλύτερο βαθμό των δυνατοτήτων τους και, επιτυχώς, στη μάθηση, μέσω των ακόλουθων υπηρεσιών:

Συμβουλευτική σε μαθητές με ειδικές ανάγκες

Υποστήριξη και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών. Η παρατήρηση και ο λεπτομερής σχεδιασμός της παρέμβασης στη μαθησιακή δυσκολία (ανάγνωση, γραφή, κατανόηση, επικοινωνία, αριθμητική, διάσπαση προσοχής, έλλειψη οργανωτικών δεξιοτήτων, φάσμα αυτισμού κ.ά.) είναι το πρώτο βήμα. Ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης των δυσκολιών και μία επαναξιολόγηση της προόδου.

Συμβουλευτική γονέων για την ανατροφή των παιδιών τους

Συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεδριών σχετικά με τη συμβουλευτική και καθοδήγηση γονέων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανατροφή των παιδιών τους.

Συμβουλευτική εφήβων

Υποστήριξη και καθοδήγηση στην αντιμετώπιση συναισθηματικών και κοινωνικών προκλήσεων (bullying, περιθωριοποίηση, αποδοχή, φιλίες, επικοινωνία, κοινωνικοποίηση κ.ά.).

Εξειδικευμένη Υποστήριξη Μελέτης

Μικρές ομάδες των 2-3 μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μάθησης και/ή συγκέντρωσης και απαιτούν ειδική βοήθεια στη μελέτη των μαθημάτων τους. Όταν κρίνεται αναγκαίο, η υποστήριξη αυτή παρέχεται σε ατομικό επίπεδο (ένα προς ένα). Είναι εξειδικευμένη υποστήριξη και διαφέρει πλήρως από άλλες δομές μελέτης, γιατί στο χώρο μας την υποστήριξη την παρέχουν έμπειροι παιδαγωγοί και/ή ψυχολόγοι με πολυετή εμπειρία σε διεθνή σχολεία.

Online Συνεδρίες

Όλες οι εκπαιδευτικές/συμβουλευτικές συνεδρίες προσφέρονται και διαδικτυακά σε πελάτες εκτός Αθήνας και εξωτερικού που μας επέλεξαν για την υποστήριξή τους. Λόγω των τωρινών συνθηκών με την πανδημία, και οι πελάτες μας εντός Αθήνας επιλέγουν την online συνεδρία. Ακολουθούμε την ίδια δομή με τη δια ζώσης και για όσους δεν θέλουν 50 λεπτά, λόγω χρήσης οθόνης, μειώνουμε τη συνεδρία στα 40 λεπτά με χαμηλότερο κόστος.

Αξιολόγηση

Η διαδικασία αξιολόγησης των γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών λαμβάνει υπόψη την προσωπικότητα, το μαθησιακό προφίλ, τις γνώσεις και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά/μαθητές να πετύχουν τους στόχους τους και το πετυχαίνουμε αυτό μέσω των ακόλουθων υπηρεσιών:

Ολοκληρωμένη Ψυχοπαιδαγωγική Αξιολόγηση

Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται μόνο στα Αγγλικά την παρούσα χρονική περίοδο και περιλαμβάνει το: WISC V, το WJ IV, το Conners Scale, το Learning Style Assessment καθώς και άλλες κλίμακες αξιολόγησης συμπεριφοράς, άγχους και συγκέντρωσης.

psyxopaidiki-axiologisi

Εκπαιδευτική Αξιολόγηση

Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται μόνο στα Αγγλικά την παρούσα χρονική περίοδο και περιλαμβάνει μόνο το Woodcock Johnson Achievement Tests.

Αξιολόγηση/Ψυχομετρικά Τεστ

Κλίμακες αξιολόγησης διαταραχών, άγχους, συμπεριφοράς, συγκέντρωσης, προσωπικότητας (εφαρμόζονται και στις δυο γλώσσες).

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σας περιμένουμε στο Bliss Therapy Center, για να ξεκινήσουμε, μαζί, το…
ταξίδι σας προς την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη!